Wykonanie
Pierogi...ale z
mięsem gotowanym i polane
sosem pomidorowym.. Pierogi dodaję do zabawy kulinarnej " Odkryj Kujawski ze smakiem ", której patronem jest serwis Z pierwszego tłoczenia.pl, a sponsorem ZT Kruszwica S.A.2,5 szkl.
mąki2
jajka2 łyżki
oleju kujawskiego ze smakiem1
cebula20 dkg gotowanego
mięsa lub
kiełbasywegeta1
cebula1
paprykapuszka
pomidorówsól,
wegetaMięso gotowane lub
kiełbasę zmielić przez maszynkę,dodać pokrojoną
cebulę, doprawić do smaku.
Cebulę pokroić i zeszklić na
oleju, dodać pokrojoną w kostkę
paprykę i
pomidory z puszki.Doprawić i dusić kilka minut.Z
mąki,
jajek i
oleju zagnieść ciasto.[ w razie potrzeby dodać
wodę]Rozwałkować i szklanką wycinać krążki.Na krążkach układać farsz i sklejać pierogi.Gotować w osolonym wrzątku.Gorące polać sosem.