ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosteki wołowe 4 sztukpopryka różnokolorowa 2 sztukpapryczka czerwona chili 5 sztukcebula 4 sztukczosnek 2 ząbkikolendra, pęczek 0,5 sztukolej 3 łyżek stołowychryż 250 gramówbulion warzywny 200 mililitrówcurry 3 łyżek deserowychmąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną paprykę pokroić na małe kawałki, a papryczkę chili(3 sztuki) drobniutko posiekać. Oczyszczoną cebulę przekroić na pół i pokroić w plasterki, a czosnek rozdrobnić. Opłukana kolendrę, kolka gałązek zostawić do dekoracji, a resztę posiekać. Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Steki opłukać, osuszyć, pokroić na duże kawałki i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Wyjąć, przełożyć w ciepłe miejsce. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i pokrojone chili i smażyć kilka minut. Wlać bulion(może być z kostki), zagotować, doprawić solą, pieprzem i szczyptą curry. Mąkę rozprowadzić zimną wodą, wlać do sosu, gotować 3 minuty. Włożyć mięso i posiekaną kolendrę, dobrze podgrzać. Przełożyć na półmisek , oprószyć pozostałą curry. Danie udekorować pozostałymi strączkami chili i gałązkami kolendry. Podawać z ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: