Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
papryka kolorowa 2 sztuk
pieczarki 700 gramów
olej 4 łyżek stołowych
kiełki fasoli mung 250 gramów
sos sojowy 6 łyżek stołowych
mieso wieprzowe na pieczeń 2 kilogramów
bulion warzywny 800 mililitrów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz biały według uznania
cukier według uznania
papryczki chili według uznania
kolendra listki według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę i
czosnek drobno posiekać, a oczyszczoną
paprykę pokroić w kostkę,
pieczarki na ćwiartki. Na rozgrzanym
oleju smażyć
pieczarki,
cebulę,
czosnek,
paprykę i
kiełki ok. 5 minut, nie przerywając mieszania. Przyprawić do smaku
solą,
pieprzem, i 4 łyżkami
sosu sojowego. Przełożyć na talerz.Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą i
pieprzem i rozłożyć na nim ok. 3/4 jarzyn, zwinąć i związać nicią kuchenną. Roladę umieścić w natłuszczonej brytfance i piec 2,5h w 175 stopniach. W trakcie
pieczenia mięso od czasu do czasu podlewać
bulionem( może być z kostki). Na 10 minut przed końcem pieczenia do brytfanki włożyć pozostałe warzywa. Pieczeń wyjąć.
Wywar przecedzić, warzywa zachować, a
wywar zagotować i zagęścić
mąką ziemniaczaną wymieszaną z 100ml
wody. Przyprawić pozostałym
sosem sojowym,
solą oraz
pieprzem i
cukrem. Pieczeń razem z warzywami ułożyć na półmisku, polać odrobiną sosu, a resztę sosu podawać osobno. Udekorować listkami
kolendry oraz
papryczkami chili.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: jData: 2009-03-20bleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: