ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztukczosnek 4 ząbkipapryka kolorowa 2 sztukpieczarki 700 gramówolej 4 łyżek stołowychkiełki fasoli mung 250 gramówsos sojowy 6 łyżek stołowychmieso wieprzowe na pieczeń 2 kilogramówbulion warzywny 800 mililitrówmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz biały według uznaniacukier według uznaniapapryczki chili według uznaniakolendra listki według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę i czosnek drobno posiekać, a oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę, pieczarki na ćwiartki. Na rozgrzanym oleju smażyć pieczarki, cebulę, czosnek, paprykę i kiełki ok. 5 minut, nie przerywając mieszania. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, i 4 łyżkami sosu sojowego. Przełożyć na talerz.Umyte, osuszone mięso natrzeć solą i pieprzem i rozłożyć na nim ok. 3/4 jarzyn, zwinąć i związać nicią kuchenną. Roladę umieścić w natłuszczonej brytfance i piec 2,5h w 175 stopniach. W trakcie pieczenia mięso od czasu do czasu podlewać bulionem( może być z kostki). Na 10 minut przed końcem pieczenia do brytfanki włożyć pozostałe warzywa. Pieczeń wyjąć. Wywar przecedzić, warzywa zachować, a wywar zagotować i zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z 100ml wody. Przyprawić pozostałym sosem sojowym, solą oraz pieprzem i cukrem. Pieczeń razem z warzywami ułożyć na półmisku, polać odrobiną sosu, a resztę sosu podawać osobno. Udekorować listkami kolendry oraz papryczkami chili.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: jData: 2009-03-20bleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: