ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 750 gramówmięso wieprzowe 300 gramówjajka 1 sztukmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychpapryka 2 sztukczosnek 2 ząbkirosół 0 , 5 litrówcebula 1 sztukolej według uznaniasmalec 1 łyżek stołowychpapryka mielona ostra według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone, pokrojone w kostkę mięso zrumienić na smalcu razem z posiekaną cebulą. Zalać rosołem, oprószyć sola i dodać kilka ziarenek pieprzu. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki i dusić razem z mięsem. Gdy mięso będzie miękkie, przyprawić mielona papryką i rozdrobnionym czosnkiem.Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąkę ziemniaczana, do smaku sól oraz pieprze i wymieszać. Z masy usmażyć na oleju rozgrzanym na średniej patelni, 4 dość grube placki, rumieniąc je z obu stron. Każdy z obu stron nadkroić, tworząc kieszeń. Włożyć do niej porcję mięsa z sosem i podawać na gorąco.Uwagi:Dusząc mięso można podlewać je winem czerwonym wytrawnym lub jasnym piwem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 750 gramówmięso wieprzowe 300 gramówjajka 1 sztukmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychpapryka 2 sztukczosnek 2 ząbkirosół 0 , 5 litrówcebula 1 sztukolej według uznaniasmalec 1 łyżek stołowychpapryka mielona ostra według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone, pokrojone w kostkę mięso zrumienić na smalcu razem z posiekaną cebulą. Zalać rosołem, oprószyć sola i dodać kilka ziarenek pieprzu. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki i dusić razem z mięsem. Gdy mięso będzie miękkie, przyprawić mielona papryką i rozdrobnionym czosnkiem.Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąkę ziemniaczana, do smaku sól oraz pieprze i wymieszać. Z masy usmażyć na oleju rozgrzanym na średniej patelni, 4 dość grube placki, rumieniąc je z obu stron. Każdy z obu stron nadkroić, tworząc kieszeń. Włożyć do niej porcję mięsa z sosem i podawać na gorąco.Uwagi:Dusząc mięso można podlewać je winem czerwonym wytrawnym lub jasnym piwem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: