ßßß Cookit - przepis na Plyndze ziemniaczane

Plyndze ziemniaczane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
cebula 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 1 sztuk
mąka ziemniaczana 1,5 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki oraz cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do masy dodać rozdrobniony czosnek, mąkę, wbić jajko, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na gorący tłuszcz łyżką kłaść małe porcje, lekko je spłaszczać, aby powstały placuszki. Usmażyć z obu stron na rumiano i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11349/Plyndze-ziemniaczane