ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniapieprz według uznaniaolej według uznanianatka pietruszki 1 pęczekCynamon 1 szczyptagoździki - mielone 1 szczyptagałka muszkatołowa 1 szczyptaczosnek 1 ząbkicebula 2 sztukwino czerwone 0,5 szklanekkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychpomidory pelati 1 puszkafasola czerwona 1 puszkakurczak - podudzia 12 sztukWykonanie:Umyte, osuszone pałki natrzeć solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, a na reszcie tłuszczu przesmażyć plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodać koncentrat, posiekane pomidory wraz z zalewą, wini i fasolę. Mieszając zagotować i przyprawić sos do smaku, polać nim udka. Naczynie nakryć i wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po wyjęciu posypać potrawę posiekaną natką. Podawać z pieczywem lub ryżem i sałatą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: grzegorz__1976Data: 2009-05-03Z ryżem i sałatą palce lizać:DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: