Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
natka pietruszki 1 pęczek
Cynamon 1 szczypta
goździki - mielone 1 szczypta
gałka muszkatołowa 1 szczypta
czosnek 1 ząbki
cebula 2 sztuk
wino czerwone 0,5 szklanek
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
pomidory pelati 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
kurczak - podudzia 12 sztukWykonanie:Umyte, osuszone pałki natrzeć
solą i
pieprzem, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, a na reszcie tłuszczu przesmażyć plastry
cebuli i posiekany
czosnek. Dodać koncentrat, posiekane
pomidory wraz z zalewą,
wini i
fasolę. Mieszając zagotować i przyprawić sos do smaku, polać nim udka. Naczynie nakryć i wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po wyjęciu posypać potrawę posiekaną
natką. Podawać z
pieczywem lub
ryżem i
sałatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: grzegorz__1976Data: 2009-05-03Z
ryżem i
sałatą palce lizać:DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: