ßßß Cookit - przepis na Udka kurczaka po meksykańsku

Udka kurczaka po meksykańsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
natka pietruszki 1 pęczek
Cynamon 1 szczypta
goździki - mielone 1 szczypta
gałka muszkatołowa 1 szczypta
czosnek 1 ząbki
cebula 2 sztuk
wino czerwone 0,5 szklanek
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
pomidory pelati 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
kurczak - podudzia 12 sztuk
Wykonanie:
Umyte, osuszone pałki natrzeć solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, a na reszcie tłuszczu przesmażyć plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodać koncentrat, posiekane pomidory wraz z zalewą, wini i fasolę. Mieszając zagotować i przyprawić sos do smaku, polać nim udka. Naczynie nakryć i wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po wyjęciu posypać potrawę posiekaną natką. Podawać z pieczywem lub ryżem i sałatą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Meksykańska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: grzegorz__1976
Data: 2009-05-03
Z ryżem i sałatą palce lizać:D
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7222/Udka-kurczaka-po-meksykansku