Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Barbara SowaCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (20 głosów)12 pałek (podudzi) kurczakapuszka (25 dag) czerwonej fasolipuszka (40 dag) pomidorów pelatiłyżka koncentratu pomidorowego1/2 szklanki czerwonego wina2 cebuleząbek czosnkupo szczypcie startej gałki muszkatołowejmielonych goździków i cynamonupęczek posiekanej natki pietruszkipieprzsólolej do smażeniaUdka kurczaka po meksykańsku - sposób przygotowania: Natrzyj udka solą i pieprzem, zrumień na rozgrzanym tłuszczu, ułóż w żaroodpornym naczyniu, a na pozostałym na patelni oleju przesmaż plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy, posiekane pomidory wraz z zalewą, wino i fasolę. Mieszając, zagotuj i przypraw sos do smaku, po czym polej nim udka. Nakryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Po wyjęciu posyp potrawę natką pietruszki. Podawaj z pieczywem lub ryżem i miską kolorowych sałatKurczak w 40 ząbkach czosnkuPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu