ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 250 gramówwino czerwone 160 mililitrówsól według uznaniapieprz według uznaniamasło 40 gramówoliwa z olwek 1 łyżek stołowychkurczak 1 kilogramówcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkipomidory 1 sztuknatka pietruszki według uznaniabazylia według uznaniaWykonanie:Mięso z kurczaka wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodać masło i oliwę , podsmażyć na złoty kolor. Złotego kurczaka wyjąć po około 15 minutach i ostudzić, do rondla dodać czosnek i cebulkę pokrojoną w talarki, podsmażyć,dodać pomidory z sosem, wino, bazylię i nać pietruszki , przyprawić. Dodać mięso. Piec około godziny w 150-170 stopniach C. Po tym czasie dodać grzyby pokrojone w talarki i dusić do miękkości mięsa i wyparowania wody z grzybów.Uwagi:Kurczak najlepiej jak będzie bez kości.Pomidory z puszki pokroić w kosteczkę. Można dodać do tego czerwoną lub zieloną paprykę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30mniamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: