Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 250 gramów
wino czerwone 160 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 40 gramów
oliwa z olwek 1 łyżek stołowych
kurczak 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
pomidory 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
bazylia według uznaniaWykonanie:
Mięso z kurczaka wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodać
masło i
oliwę , podsmażyć na złoty kolor. Złotego
kurczaka wyjąć po około 15 minutach i ostudzić, do rondla dodać
czosnek i
cebulkę pokrojoną w talarki, podsmażyć,dodać
pomidory z sosem,
wino,
bazylię i nać
pietruszki , przyprawić. Dodać
mięso. Piec około godziny w 150-170 stopniach C. Po tym czasie dodać
grzyby pokrojone w talarki i dusić do miękkości
mięsa i wyparowania
wody z
grzybów.Uwagi:
Kurczak najlepiej jak będzie bez kości.
Pomidory z puszki pokroić w kosteczkę. Można dodać do tego czerwoną lub
zieloną paprykę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30mniamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: