ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 210 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniakoperek 3 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmargaryna 1 łyżek stołowychżółtko 2 sztukrosół 100 mililitrówśmietana 250 mililitrówwoda 3 litrówsól według uznaniapieprz 8 sztukziele angielskie 4 sztukliście laurowe 2 listkówselera 1/2 sztukcebula 1 sztukpor 1 sztukpietruszka 1 sztukmarchweki 2 sztukwołowina z kością 1 kilogramówWykonanie:Mięso umyć, włożyć do wrzącej, osolonej wody, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu. Jarzyny obrać, umyć. Cebulę przekroić na pół i zrumienić na gorącej patelni. Włożyć do rosołu i gotować razem z mięsem. Przygotować sos: zrobić zasmażkę z margaryny i mąki, rozprowadzić zimnym rosołem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodać śmietanę rozbitą z żółtkami, koperek i sól. Sos dobrze podgrzać, ale nie gotować. Ugotowane mięso pokroić na plastry lub kawałki (nie wyjmować kostek), ułożyć na półmisku i ugarnirować jarzynami z rosołu. Podawać z kartoflami puree, włoską kapustą. Osobno podać sos.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: