ßßß Cookit - przepis na Sztuka mięsa w sosie koperkowym

Sztuka mięsa w sosie koperkowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 210 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
koperek 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
margaryna 1 łyżek stołowych
żółtko 2 sztuk
rosół 100 mililitrów
śmietana 250 mililitrów
woda 3 litrów
sól według uznania
pieprz 8 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
liście laurowe 2 listków
selera 1/2 sztuk
cebula 1 sztuk
por 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
marchweki 2 sztuk
wołowina z kością 1 kilogramów
Wykonanie:
Mięso umyć, włożyć do wrzącej, osolonej wody, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu. Jarzyny obrać, umyć. Cebulę przekroić na pół i zrumienić na gorącej patelni. Włożyć do rosołu i gotować razem z mięsem. Przygotować sos: zrobić zasmażkę z margaryny i mąki, rozprowadzić zimnym rosołem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodać śmietanę rozbitą z żółtkami, koperek i sól. Sos dobrze podgrzać, ale nie gotować. Ugotowane mięso pokroić na plastry lub kawałki (nie wyjmować kostek), ułożyć na półmisku i ugarnirować jarzynami z rosołu. Podawać z kartoflami puree, włoską kapustą. Osobno podać sos.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6137/Sztuka-miesa-w-sosie-koperkowym