ßßß Cookit - przepis na Sznycle z niespodzianką

Sznycle z niespodzianką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle z indyka, cienkie 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwki nadziewane papryką 100 gramów
bazylia, pęczek 1 sztuk
ocet winny 8,5 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
oliwa 9 łyżek stołowych
rukola 130 gramów
sałata strzępiasta 200 gramów
pomidory 2 sztuk
mozzarella 200 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę i czosnek drobno posiekać. Posiekać również 80g oliwek. Opłukane listki bazylii, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić w cienkie paseczki.
Ocet wymieszać z musztardą, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Dodać 8 łyżek oliwy i dokładnie wymieszać. Dodać cebulę, czosnek, bazylię i posiekane oliwki.
Oba rodzaje sałaty oczyścić, osuszyć i porwać na małe kawałki.
Umyte, osuszone mięso lekko rozbić tłuczkiem ( najlepiej przez warstwę foli spożywczej). Oprószyć solą i pieprzem. Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Na połówce każdego sznycla ułożyć po jednym plastrze mozzarelli i pomidora. Przykryć resztą mozzarelli. Sznycle złożyć na pół i spiąć wykałaczką. Mięso posmarować pozostałą oliwą. Ułożyć na foli aluminiowej i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Sznycle podawać z sałatą, oliwkami i sosem musztardowo-ziołowym. Udekorować odłożoną bazylią i pozostałymi oliwkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5098/Sznycle-z-niespodzianka