Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosznycle z
indyka, cienkie 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwki nadziewane
papryką 100 gramów
bazylia, pęczek 1 sztuk
ocet winny 8,5 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
oliwa 9 łyżek stołowych
rukola 130 gramów
sałata strzępiasta 200 gramów
pomidory 2 sztuk
mozzarella 200 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę i
czosnek drobno posiekać. Posiekać również 80g
oliwek. Opłukane listki
bazylii, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić w cienkie paseczki.
Ocet wymieszać z
musztardą, doprawić odrobiną
soli i
pieprzu. Dodać 8 łyżek
oliwy i dokładnie wymieszać. Dodać
cebulę,
czosnek,
bazylię i posiekane
oliwki.Oba rodzaje
sałaty oczyścić, osuszyć i porwać na małe kawałki.Umyte, osuszone
mięso lekko rozbić tłuczkiem ( najlepiej przez warstwę foli spożywczej). Oprószyć
solą i
pieprzem.
Pomidory i
mozzarellę pokroić w plastry. Na połówce każdego sznycla ułożyć po jednym plastrze
mozzarelli i
pomidora. Przykryć resztą
mozzarelli. Sznycle złożyć na pół i spiąć wykałaczką.
Mięso posmarować pozostałą
oliwą. Ułożyć na foli aluminiowej i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Sznycle podawać z
sałatą,
oliwkami i
sosem musztardowo-
ziołowym. Udekorować odłożoną
bazylią i pozostałymi
oliwkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: