ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosznycle z indyka, cienkie 4 sztukcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkioliwki nadziewane papryką 100 gramówbazylia, pęczek 1 sztukocet winny 8,5 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek stołowycholiwa 9 łyżek stołowychrukola 130 gramówsałata strzępiasta 200 gramówpomidory 2 sztukmozzarella 200 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę i czosnek drobno posiekać. Posiekać również 80g oliwek. Opłukane listki bazylii, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić w cienkie paseczki.Ocet wymieszać z musztardą, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Dodać 8 łyżek oliwy i dokładnie wymieszać. Dodać cebulę, czosnek, bazylię i posiekane oliwki.Oba rodzaje sałaty oczyścić, osuszyć i porwać na małe kawałki.Umyte, osuszone mięso lekko rozbić tłuczkiem ( najlepiej przez warstwę foli spożywczej). Oprószyć solą i pieprzem. Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry. Na połówce każdego sznycla ułożyć po jednym plastrze mozzarelli i pomidora. Przykryć resztą mozzarelli. Sznycle złożyć na pół i spiąć wykałaczką. Mięso posmarować pozostałą oliwą. Ułożyć na foli aluminiowej i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Sznycle podawać z sałatą, oliwkami i sosem musztardowo-ziołowym. Udekorować odłożoną bazylią i pozostałymi oliwkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: