ßßß Cookit - przepis na Schab ze skorupką

Schab ze skorupką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pumpernikiel 20 dekagramów
koperek według uznania
pietruszka według uznania
parówki cielęce 30 dekagramów
śmietana 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
schab 80 dekagramów
cebule 2 sztuk
włoszczyzna 2 pęczek
masło 4 łyżek stołowych
rosół 1/2 litrów
listki laurowe 2 listków
owoce jałowca 5 sztuk
śliwki 40 dekagramów
miód 2 łyżek stołowych
sok z porzeczek 200 mililitrów
Wykonanie:
Chleb pokruszyć. Parówki wycisnąć z osłonek. Zieleninę opłukać, posiekać. Wszystkie te składniki wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem.Schab umyć, osuszyć i ponacinać w nim rowki (gęsto). Następnie posmarować masą z kiełbasek, przycisnąć. Cebule obrać, posiekać. Włoszczyznę umyć, pokroić na kawałki. 3 Masło (2 łyżki) rozgrzać w brytfance, dusić na nim warzywa. Dodać rosół i przyprawy, zagotować. Pośrodku umieścić schab, piec 40 min w temp. 200°C 4 Śliwki oczyścić, pokroić, i dusić krótko na pozo¬stałym maśle. Dodać miód i sok porzeczkowy, zagotować. Podawać z pieczenia.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6554/Schab-ze-skorupka