Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pumpernikiel 20 dekagramów
koperek według uznania
pietruszka według uznania
parówki cielęce 30 dekagramów
śmietana 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
schab 80 dekagramów
cebule 2 sztuk
włoszczyzna 2 pęczek
masło 4 łyżek stołowychrosół 1/2 litrów
listki laurowe 2 listków
owoce jałowca 5 sztuk
śliwki 40 dekagramów
miód 2 łyżek stołowychsok z
porzeczek 200 mililitrówWykonanie:
Chleb pokruszyć.
Parówki wycisnąć z osłonek.
Zieleninę opłukać, posiekać. Wszystkie te składniki wymieszać ze
śmietaną, przyprawić
solą i
pieprzem.
Schab umyć, osuszyć i ponacinać w nim rowki (gęsto). Następnie posmarować masą z kiełbasek, przycisnąć.
Cebule obrać, posiekać.
Włoszczyznę umyć, pokroić na kawałki. 3
Masło (2 łyżki) rozgrzać w brytfance, dusić na nim warzywa. Dodać rosół i
przyprawy, zagotować. Pośrodku umieścić
schab, piec 40 min w temp. 200°C 4
Śliwki oczyścić, pokroić, i dusić krótko na pozo¬stałym
maśle. Dodać
miód i
sok porzeczkowy, zagotować. Podawać z pieczenia.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: