ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 4 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówsól 1 szczyptamąka tortowa 4 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmaślanka luksusowa 1 litrówtruskawki zmiksowane 400 mililitrówżelatyna 4 łyżek stołowychcukier według uznaniaorzechy włoskie posiekane 100 gramówrodzynki wymoczone 100 gramówgalaretka czerwona 1 sztukwiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Ciasto: całe jajka ubić, mikserem, z 4 łyżkami cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch. Dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 165 stopniach na złoty kolor.Pianka: maślankę roztrzepać z musem truskawkowym, doprawiając cukrem do smaku, dodać żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody i roztopioną na ogniu. Całość chwilę ubijać mikserem.Zimny biszkopt umieścić w blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, wylać na niego tężejącą piankę i wyrównać. Piankę równomiernie posypać wymoczonymi rodzynkami i posiekanymi orzechami. Wstawić do lodówki.Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą równomiernie zalać bakalie na cieście. Całość obficie obsypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-18Pycha!Autor: edl26Data: 2008-12-10bardzo ładnie wygląda i równie dobrze smakujęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: