Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
sól 1 szczypta
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
maślanka luksusowa 1 litrów
truskawki zmiksowane 400 mililitrów
żelatyna 4 łyżek stołowych
cukier według uznania
orzechy włoskie posiekane 100 gramów
rodzynki wymoczone 100 gramów
galaretka czerwona 1 sztuk
wiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Ciasto: całe
jajka ubić, mikserem, z 4 łyżkami
cukru,
cukrem waniliowym i szczyptą
soli na puch. Dodać
mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 165 stopniach na złoty kolor.Pianka:
maślankę roztrzepać z musem
truskawkowym, doprawiając
cukrem do smaku, dodać
żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody i roztopioną na ogniu. Całość chwilę ubijać mikserem.Zimny
biszkopt umieścić w blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, wylać na niego tężejącą piankę i wyrównać. Piankę równomiernie posypać wymoczonymi
rodzynkami i posiekanymi
orzechami. Wstawić do lodówki.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą równomiernie zalać
bakalie na cieście. Całość obficie obsypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-18Pycha!Autor: edl26Data: 2008-12-10bardzo ładnie wygląda i równie dobrze smakujęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: