ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajko 3 sztukcukier 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówsól według uznaniamąka tortowa 3 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmaślanka 1000 mililitrówtruskawki zmiksowane 400 mililitrówżelatyna 4 łyżek stołowychgalaretka truskawkowa 2 sztukwiórki kokosowe według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ubić z cukrami i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, wymieszać. Ciasto przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach ok. 25 minut, na jasno złoty kolor.Maślankę mikserem wymieszać ze zmiksowanymi truskawkami i dosłodzić cukrem do smaku. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuścić na małym ogniu, rozprowadzić w kilku łyżkach maślanki i połączyć z resztą maślanki truskawkowej. Dość długo ubijać mikserem, aż powstanie pianka. Na dno blaszki położyć zimny biszkopt, a na niego wylać ubitą maślankę truskawkową, wyrównać i wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w/g przepisu na opakowaniu i wystudzić. Tężejące wylać na piankę i pozostawić w lodówce. Zastygniętą galaretkę posypać wiórkami kokosowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: wieslawal64Data: 2008-12-09Nic specjalnego, pozycja każdej dobrej gospodyni, aczkolwiek bardzo smaczne.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: