ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówsól 1 szczyptamąka tortowa 3 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmaślanka 1000 mililitrówtruskawki zmiksowane 400 mililitrówżelatyna 4 łyżek stołowychcukier według uznaniagalaretka pomarańczowa 1 sztukwinogrona małe 300 gramówWykonanie:Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe 3 jajka z 3 łyżkami cukru i z 10 gr cukru waniliowego, i z szczyptą soli ubić mikserem na puch. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i lekko łyżką połączyć. Ciasto przełożyć do dużej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok.25 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor. Wykonanie pianki maślankowej: do dużego naczynia wlać maślankę i zmiksowane truskawki, dosłodzić do smaku, roztrzepać mikserem, dodać namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuszczoną na ogniu żelatynę. Mikserem ubijać tak długo, aż powstanie pianka. Przełożyć ją na zimny biszkopt umieszczony w tortownicy i wyrównać. Umyte i odsączone winogrona poukładać na piance. Galaretkę wykonać wg przepisu na opakowaniu i tężejącą zalać winogrona. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: