Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
sól 1 szczypta
mąka tortowa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
maślanka 1000 mililitrów
truskawki zmiksowane 400 mililitrów
żelatyna 4 łyżek stołowych
cukier według uznania
galaretka pomarańczowa 1 sztuk
winogrona małe 300 gramówWykonanie:Wykonanie ciasta
biszkoptowego: całe 3
jajka z 3 łyżkami
cukru i z 10 gr
cukru waniliowego, i z szczyptą
soli ubić mikserem na puch. Dodać
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia i lekko łyżką połączyć. Ciasto przełożyć do dużej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok.25 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor. Wykonanie pianki maślankowej: do dużego naczynia wlać
maślankę i zmiksowane
truskawki, dosłodzić do smaku, roztrzepać mikserem, dodać namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody i rozpuszczoną na ogniu
żelatynę. Mikserem ubijać tak długo, aż powstanie pianka. Przełożyć ją na zimny
biszkopt umieszczony w tortownicy i wyrównać. Umyte i odsączone
winogrona poukładać na piance.
Galaretkę wykonać wg przepisu na opakowaniu i tężejącą zalać
winogrona. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: