Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś kurczaka 2 sztuk
papryka mielona slodka 1 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 350 mililitrów
oregano 2 łyżek deserowych
sól czosnkowa 1 łyżek deserowych
chili 0,5 szklanek
chleb pita 4 sztuk
ogórek 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztukliscie
sałaty według uznaniaWykonanie:Pokrojone w cienkie plastry
mięso oprószyć
pieprzem,
sola oraz
papryką. Połowę
jogurtu wymieszać z łyżeczką
oregano oraz
sola czosnkowa. Łyżkę
oleju rozgrzać na patelni grillowej i smażyć
kurczaka na średnim ogniu ok. 5 minut z każdej strony. W połowie smażenia posmarować
mięso ziołowym jogurtem. Pozostały
jogurt wymieszać z
chili oraz
oregano. Umyty
ogórek pokroić na plastry, oczyszczona
cebule posiekać,
sałatę umyć i osuszyć.
Chleb pita podgrzać. Kieszonki
chleba wypełnić warzywami,
mięsem oraz
sosem jogurtowym.Uwagi:
Pitę można zastąpić tortillą. Nakłada się na nią masę i zwija jak naleśnik.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: