ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś kurczaka 2 sztukpapryka mielona slodka 1 łyżek deserowychpieprz 0,5 łyżek deserowycholej 1 łyżek stołowychjogurt naturalny 350 mililitróworegano 2 łyżek deserowychsól czosnkowa 1 łyżek deserowychchili 0,5 szklanekchleb pita 4 sztukogórek 1 sztukcebula czerwona 1 sztukliscie sałaty według uznaniaWykonanie:Pokrojone w cienkie plastry mięso oprószyć pieprzem, sola oraz papryką. Połowę jogurtu wymieszać z łyżeczką oregano oraz sola czosnkowa. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni grillowej i smażyć kurczaka na średnim ogniu ok. 5 minut z każdej strony. W połowie smażenia posmarować mięso ziołowym jogurtem. Pozostały jogurt wymieszać z chili oraz oregano. Umyty ogórek pokroić na plastry, oczyszczona cebule posiekać, sałatę umyć i osuszyć. Chleb pita podgrzać. Kieszonki chleba wypełnić warzywami, mięsem oraz sosem jogurtowym.Uwagi:Pitę można zastąpić tortillą. Nakłada się na nią masę i zwija jak naleśnik.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: