ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki duże 4 sztukolej 2 łyżek stołowychogórek sałatkowy 150 gramówpapryka czerwona 1 sztukczosnek 2 ząbkiszczypiorek, pęczek 0,5 sztuktwaróg 500 gramówjogurt naturalny 150 gramówfilety z kurczaka 4 sztukliscie sałaty według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki, gotować 30 minut w mundurkach w osolonej wodzie, odcedzić. Skropić łyżką oleju, oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć na blachę i piec ok. 50 minut w 175 stopniach.Dip: umyty ogórek i paprykę pokroić w kostkę, czosnek rozdrobnić, a umyty szczypiorek posiekać. Twaróg wymieszać z jogurtem, dodać przygotowane warzywa, trochę odłożyć do dekoracji. Wrzucić czosnek i szczypiorek, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Opłukane, osuszone mięso smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor(ok. 8 minut). Oprószyć solą i pieprzem.Ziemniaki naciąć, napełnić dipem twarogowym. Filety z kurczaka pokroić w plasterki.Ziemniaki i mięso ułożyć na liściach sałaty. Gotowe danie podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: