Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki duże 4 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
ogórek sałatkowy 150 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
szczypiorek, pęczek 0,5 sztuk
twaróg 500 gramów
jogurt naturalny 150 gramów
filety z kurczaka 4 sztukliscie
sałaty według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki, gotować 30 minut w mundurkach w osolonej wodzie, odcedzić. Skropić łyżką
oleju, oprószyć
solą i
pieprzem. Przełożyć na blachę i piec ok. 50 minut w 175 stopniach.Dip: umyty
ogórek i
paprykę pokroić w kostkę,
czosnek rozdrobnić, a umyty
szczypiorek posiekać.
Twaróg wymieszać z
jogurtem, dodać przygotowane warzywa, trochę odłożyć do dekoracji. Wrzucić
czosnek i
szczypiorek, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Opłukane, osuszone
mięso smażyć na
oleju z obu stron na złoty kolor(ok. 8 minut). Oprószyć
solą i
pieprzem.
Ziemniaki naciąć, napełnić dipem
twarogowym.
Filety z kurczaka pokroić w plasterki.
Ziemniaki i
mięso ułożyć na liściach
sałaty. Gotowe danie podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: