ßßß


na 3 osoby.3 połówki piersi z kurczakaprzyprawa do kurczakamąka do panierowaniaolej do smażeniasos;łyżka olejuszczypta suszonej papryczkiząbek czosnku150 ml jogurtu naturalnego2 łyżeczki mąki kukurydzianejsólpieprzPiersi oczyścić i cienkim nożem do filetowania pociąć na cieniutkie skośne plasterki, posypać odrobinę przyprawą do kurczaka. Panierować delikatnie w mące przeciąć ostrym nożem sam środek i tak jak się robi faworki przekręcić przez otwór ..rozgrzać olej na patelni ok 2 cm od dna i smażyć partiami drobiowe faworki.sos; na oleju lekko przysmażyć posiekany drobno czosnek, dodać przyprawę papryczkę i jogurt wymieszany z mąką kukurydzianą.. doprawić do smaku, zagotować.. polewać drobiowe faworki.Sałatkę zrobiłam z ogórków, cebuli i papryki z odrobiną oliwy, sól i pieprz