ßßß Cookit - przepis na Kuchnia z białą kapustą

Kuchnia z białą kapustą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
dymka 1 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
sos sojowy 1.5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
glutasól według uznania
wino białe wytrawne 5 łyżek stołowych
ketchup 1 łyżek stołowych
mąka 1.25 łyżek stołowych
kapusta biała 0.5 szklanek
groszek zielony 0.5 szklanek
baranina bez kości 0.25 kilogramów
imbir 0.25 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
Wykonanie:
1. Wymieszać marynatę z mięsem, odstawić na godzinę, .2. Zielony groszek prószony mąka wsypać do wysmarowanego olejem, żaroodpornego naczynia.3. Mięso ułożyć na groszku, piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku (190 C) przez 45 min.4: Wymieszać składniki sosu; zagotować.5. Mięso z groszkiem przełożyć na gorący półmisek, poleć gorącym sosem, obok ułożyć surowa kapustę.6. Podawać z ryżem.Proporcje dla 2-3 osób
Uwagi:
Częściowo zmrożona baranina pokrojona w cienkie małe plasterki (może być też wołowina), cienko poszatkowana biała kapusta. Marynaty: 1 łyżeczka pikantnego ketchupu, 1 łyżka białego wytrawnego wina lub wody, szczypta glutasoli, szczypta pieprzu, 1 i 1/2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka przyprawy maggi i 3 łyżeczki wody, 2 łyżki cukru Sos: 1 łyżka drobno posiekanej dymki lub szczypiorku, łyżeczka utartego korzenia imbiru lub 1/4 łyżeczki imbiru w proszku, 1 łyżeczka roztartego czosnku, 1/2 łyżeczki mąki, szczypta pieprzu, 4 łyżki wytrawnego białego wina lub wody
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2220/Kuchnia-z-biala-kapusta