Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
dymka 1 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
sos sojowy 1.5 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaglutasól według uznania
wino białe wytrawne 5 łyżek stołowych
ketchup 1 łyżek stołowych
mąka 1.25 łyżek stołowych
kapusta biała 0.5 szklanek
groszek zielony 0.5 szklanek
baranina bez kości 0.25 kilogramów
imbir 0.25 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbkiWykonanie:1. Wymieszać marynatę z
mięsem, odstawić na godzinę, .2.
Zielony groszek prószony
mąka wsypać do wysmarowanego
olejem, żaroodpornego naczynia.3.
Mięso ułożyć na
groszku, piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku (190 C) przez 45 min.4: Wymieszać składniki sosu; zagotować.5.
Mięso z
groszkiem przełożyć na gorący półmisek, poleć gorącym sosem, obok ułożyć surowa
kapustę.6. Podawać z
ryżem.Proporcje dla 2-3 osóbUwagi:Częściowo zmrożona
baranina pokrojona w cienkie małe plasterki (może być też
wołowina), cienko poszatkowana
biała kapusta. Marynaty: 1 łyżeczka pikantnego
ketchupu, 1 łyżka białego
wytrawnego wina lub
wody, szczypta glutasoli, szczypta
pieprzu, 1 i 1/2 łyżki
sosu sojowego lub 1 łyżka
przyprawy maggi i 3 łyżeczki
wody, 2 łyżki
cukru Sos: 1 łyżka drobno posiekanej
dymki lub
szczypiorku, łyżeczka utartego korzenia
imbiru lub 1/4 łyżeczki
imbiru w proszku, 1 łyżeczka roztartego
czosnku, 1/2 łyżeczki
mąki, szczypta
pieprzu, 4 łyżki
wytrawnego białego wina lub
wodyKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: