Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
imbir (kawałek)1 sztuk
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
sos sojowy 5 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego
kurczaka natrzeć
olejem, posiekanym
imbirem, oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić do lodówki na 60 minut. Podzielić na mniejsze części i usmażyć je na
oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, podlać
winem,
sosem sojowym, 1/2 szklanki
wody oraz wsypać
cukier i dusić 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: