ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukolej 6 łyżek stołowychimbir (kawałek)1 sztukwino białe wytrawne 0,5 szklaneksos sojowy 5 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego kurczaka natrzeć olejem, posiekanym imbirem, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na 60 minut. Podzielić na mniejsze części i usmażyć je na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, podlać winem, sosem sojowym, 1/2 szklanki wody oraz wsypać cukier i dusić 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: