ßßß Cookit - przepis na Tort makowo - jabłkowy

Tort makowo - jabłkowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mak 500 gramów
jajko 5 sztuk
olej 0.5 szklanek
margaryna 0.5 kostek
jabłko 3 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
cukier 2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
olejek migdałowy według uznania
bakalia 150 gramów
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Jabłka poobierać i utrzeć na grubych oczkach.Jajka z cukrem, margaryną i olejem zmiksować, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, olejek, bułkę tartą i przekręcony trzykrotnie mak, miód i bakalie. Wszystko dobrze połączyć i wylać do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. piec ok. 60 minut w 190 stopniach. Zimne ciasto oblać polewą i posypać posiekanymi orzechami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3396/Tort-makowo---jablkowy