Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mak 500 gramów
jajko 5 sztuk
olej 0.5 szklanek
margaryna 0.5 kostek
jabłko 3 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
cukier 2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
olejek migdałowy według uznania
bakalia 150 gramów
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:
Jabłka poobierać i utrzeć na grubych oczkach.
Jajka z
cukrem,
margaryną i
olejem zmiksować, dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem, olejek,
bułkę tartą i przekręcony trzykrotnie
mak,
miód i
bakalie. Wszystko dobrze połączyć i wylać do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. piec ok. 60 minut w 190 stopniach. Zimne ciasto oblać polewą i posypać posiekanymi
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: