Ciasto z jabłkami wg Nana1 szklanka cukru1 i 3/4 szklanki mąki1 tyżeczka proszku do pieczenia1/2 kastki margaryny -margaryna do wysmarowania blachybułka tarta do wysypania blachy0,5 kg jabłek4 jajkaSposób przygotowania:Jabłka kroimy w grube plasterki. 1/2 kostki margaryny roztapiamy w rondelku (zostawiamy troszkę do wysmarowania blachy. Ubijamy w naczyniu jajka z cukrem aż do otrzymania puszystej jednolitej masy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i również miksujemy. Blaszkę smarujemy margaryną i wysypujemy ją bułką tartą.Wlewamy masę do tak przygotowanej formy i wykładamy na wierzch pokrojone jabłka. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 st) i pieczemy ok. 35m.