Wykonanie
Szybkie, proste w wykonaniu i bardzo smaczne ciasto :)
Składniki:-4
jajka-1 i 1/2 szklanki
cukru-2 i 1/4 szklanki
mąki-1 łyżeczka
proszku do pieczenia-3-4
jabłka-100 g.
masła lub
margaryny-odrobina
bułki tartejSposób przygotowania:
Jajka, 1 szklankę
cukru, 1 szklankę
mąki i
proszek do pieczenia wymieszać ze sobą za pomocą miksera. Miksować ok. 5-7 minut a następnie wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną
bułką tartą.
Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach i posypać na masę
biszkoptową. Na koniec zrobić kruszonkę. Do miski wsypać 1/2 szklanki
cukru, 1 i 1/4 szklanki
mąki i pokruszone
masło lub
margarynę. Całość dokładnie wymieszać, wyrobić kruszonkę i posypać na
jabłka. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut (do suchego patyczka i aż się zarumieni). Placek można polukrować lub posypać
cukrem pudrem.Smacznego! :)A.