ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 0,75 szklanekcukier waniliowy 1 łyżek deserowychżelatyna 2 łyżek stołowychjajka 3 sztukmargaryna 120 gramówcukier 0,75 szklanekserek homogenizowany 500 gramówrodzynki według uznaniaorzechy włoskie według uznaniagalaretka owocowa 1 sztukbrzoskwinie konserwowe według uznaniawiórki czekoladowe według uznaniaWykonanie:Brzoskwinie osączyć z soku. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ale użyć połowę przewidzianej w przepisie ilości wody (część wody można zastąpić sokiem z brzoskwiń), ostudzić. Mleko zagotować z cukrem waniliowym, lekko ostudzić, dodać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Do rondelka włożyć margarynę, jajka i cukier, postawić na bardzo małym gazie na płytce, mieszając, rozpuścić i połączyć te składniki. Masa musi być gorąca, ale nie za bardzo, żeby jajka zbytnio się nie ścięły. Ostudzić, dodać serek, wlać mleko z rozpuszczona żelatyną, dodać wymoczone, osączone rodzynki i posiekane orzechy. Przelać do tortownicy i schłodzić w lodówce, aż masa stężeje. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać tężejąca galaretką. Przed podaniem posypać sernik wiórkami czekoladowymi lub udekorować kulkami bitej śmietany oraz rodzynkami.Uwagi:Brzoskwinie można zastąpić ananasami, a wiórki czekoladowe bita śmietaną.Jeśli jedna galaretka nie pokryje owoców, zalać je drugą, ale dopiero, gdy poprzednia lekko się zetnie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: