ßßß
Składniki: warstwa brązowapół szklanki mleka3 jajka2 łyżeczki kakao2 opakowania serków homogenizowanych czekoladowych1 szklanka cukru3 łyżki żelatyny200 g masłaSkładniki: warstwa waniliowapół szklanki mleka3 jajka2 opakowania serków homogenizowanych wanilioych1 szklanka cukru3 łyżki żelatyny200 g masłagalaretka (może być dwie)brzoskwinie z puszkibita śmietanka w proszkuPrzygotowanie:Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą puszystą masę (cukier powinien się całkiem rozpuścić),dodać stopione, przestudzone masło. Wymieszać.Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wlać do przygotowanej masy. Dodać serkihomogenizowane i kakao, znów wymieszać. Ubić na sztywno pianę z białek.Dodać ją do masy serkowej - żeby była jak najbardziej puszysta. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy i wstawić do lodówki. Gdy całkiem stężeje, przygotować w ten sam sposób warstwę waniliową .. po zastudzeniu ułożyć kawałki brzoskwiń i zalać galaretką i ponownie wstawić do lodówki. można dać dwa kolory galaretek ..Po zastudzeniu i wyjęciu z tortownicy udekorować bitą śmietaną.