ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrzoskwinie 1 kilogramówcukier 1 szklanekżelatyna 1 łyżek deserowychśmietana kremowa 300 mililitrówcukier puder 0,25 szklanekmaliny 250 gramówmąka 4 szklanekCynamon 0,5 łyżek deserowychsoda oczyszczona 0,25 łyżek deserowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 0,25 łyżek deserowychcukier 0,75 szklanekmasło 100 gramówjajka 2 sztukjogurt naturalny 1 szklanekWykonanie:Ciasto: wymieszać mąkę, cynamon, sodę, proszek, sól oraz cukier(o,75 szklanki) i posiekać z masłem. Dodać jogurt oraz roztrzepane jajka (1 łyżkę odłożyć do posmarowania ciastek). Ciasto zagnieść i rozwałkować na grubość 1 cm, wyciąć z niego krążki lub serduszka. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować jajkiem i posypać cukrem. Piec na złoty kolor 20 minut w 200 stopniach, ostudzić.Brzoskwinie przekroić, usunąć pestki, a miąższ pokroić na plasterki. Szklankę cukru zalać szklanka wody, zagotować i mieszać, aż się rozpuści. Syropem zalać brzoskwinie i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i połączyć z żelatyną. Ciasteczka przekroić na poprzek, przełożyć plasterkami brzoskwiń, bitą śmietaną i malinami, polać syropem z brzoskwiń.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: