Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie 1 kilogramów
cukier 1 szklanek
żelatyna 1 łyżek deserowych
śmietana kremowa 300 mililitrów
cukier puder 0,25 szklanek
maliny 250 gramów
mąka 4 szklanek
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,25 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 0,25 łyżek deserowych
cukier 0,75 szklanek
masło 100 gramów
jajka 2 sztuk
jogurt naturalny 1 szklanekWykonanie:Ciasto: wymieszać
mąkę,
cynamon,
sodę, proszek,
sól oraz
cukier(o,75 szklanki) i posiekać z
masłem. Dodać
jogurt oraz roztrzepane
jajka (1 łyżkę odłożyć do posmarowania
ciastek). Ciasto zagnieść i rozwałkować na grubość 1 cm, wyciąć z niego krążki lub serduszka. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować
jajkiem i posypać
cukrem. Piec na złoty kolor 20 minut w 200 stopniach, ostudzić.
Brzoskwinie przekroić, usunąć pestki, a miąższ pokroić na plasterki. Szklankę
cukru zalać szklanka
wody, zagotować i mieszać, aż się rozpuści.
Syropem zalać
brzoskwinie i ostudzić.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej
wody. Schłodzoną
śmietanę ubić z
cukrem pudrem i połączyć z
żelatyną.
Ciasteczka przekroić na poprzek, przełożyć plasterkami
brzoskwiń,
bitą śmietaną i
malinami, polać
syropem z
brzoskwiń.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: