ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 0,5 kostekmąka 1,3 szklanekcukier 0,5 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychkakao 3 łyżek stołowychser mielony 0,75 kilogramówcukier puder 1 szklanekjajka 5 sztukmleko 1 szklanekolejek smietankowy według uznaniaśmietana 3 łyżek stołowychczekolada 150 gramówmasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem oraz kakao, dodać roztopioną, ostudzona margarynę i zagnieść ciasto. ciastem wyłożyć średniej wielkości tortownicę, wyścielona papierem do pieczenia i lekko ugnieść.Masa serowa: jajka utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Ucierając, po łyżce dodawać ser. Wlać kilka kropli olejku oraz mleko. Masę zmiksować i wyłożyć na ciasto.Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.Polewa: mieszając, rozpuścić połamaną czekoladę z masłem oraz śmietaną.Przestudzoną polewę wylać na sernik. Ciasto można posypać rodzynkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: