ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kości 1 kilogramówpieczarki 250 gramówcebula 1 sztukbułka 2 łyżek stołowychser żółty 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychboczek wędzony 100 gramówczosnek 2 ząbkisok z cytryny 3 łyżek stołowychtymianek 2 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniagałązki ziół według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć tymiankiem, pieprzem i czosnkiem roztartym z sola, ew. skropić odrobina oleju. Wstawić do lodówki na 60 minut (można na całą noc).Schab rozciąć na duży prostokątny płat i lekko rozbić tłuczkiem. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, a oczyszczoną cebule posiekać i podsmażyć razem z grzybami na maśle. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać bułkę, starty ser oraz posiekana natkę pietruszki. Masę obficie doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Farsz rozsmarować na mięsie. Uformować roladę, z piąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem i obłożyć plasterkami boczku. Przełożyć do brytfanki i podlać wodą. Piec 60 minut w 180 stopniach. W trakcie pieczenia podlewać kilkakrotnie tworzącym się sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: