Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kości 1 kilogramów
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuk
bułka 2 łyżek stołowych
ser żółty 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
boczek wędzony 100 gramów
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
tymianek 2 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniagałązki
ziół według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
tymiankiem,
pieprzem i
czosnkiem roztartym z
sola, ew. skropić odrobina
oleju. Wstawić do lodówki na 60 minut (można na całą noc).
Schab rozciąć na duży prostokątny płat i lekko rozbić tłuczkiem. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki, a oczyszczoną
cebule posiekać i podsmażyć razem z
grzybami na
maśle. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać
bułkę,
starty ser oraz posiekana
natkę pietruszki. Masę obficie doprawić
solą,
pieprzem oraz
sokiem z cytryny. Farsz rozsmarować na
mięsie. Uformować roladę, z piąć wykałaczkami lub obwiązać sznurkiem i obłożyć plasterkami
boczku. Przełożyć do brytfanki i podlać
wodą. Piec 60 minut w 180 stopniach. W trakcie pieczenia podlewać kilkakrotnie tworzącym się sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: