ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromki bułki 8 sztukpoledwiczka wieprzowa 400 gramówprawdziwki 400 gramówcebula 2 sztukczosnek 3 ząbkiwino czerwone wytrawne 100 mililitrówmasło 2 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychser żółty 4 łyżek stołowychtymianek suszony 0,5 łyżek deserowychlistki tymianku według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokroić ukośnie polędwiczki na 8 grubszych plastrów. Oczyszczone grzyby pokroić na kawałki. Oczyszczona cebule zetrzeć na tarce, a 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Wlać wini i 2 łyżki oliwy, dodać tymianek, doprawić do smaku i wymieszać. Marynata zalać polędwiczki i wstawić na 60 minut do lodówki.Pozostałą oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i smażyć kilka minut, aż puszczą sok. Oprószyć solą oraz pieprzem, przykryć i dusić 20 minut.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i smażyć polędwiczki po 4 minuty z każdej strony. Dobrze doprawić.Z bułki zrobić grzanki, ułożyć na nich plastry mięsa i grzyby, posypać startym serem. Zapiekać 2 minuty w 200 stopniach, aż ser się stopi. Przed podaniem posypać grzanki listkami tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: