ßßß
 
            
         Składniki na 4 osoby300g kaszy pęczak Kupiecmiseczka grzybów (prawdziwki, podgrzybki)1,5 litra bulionu warzywnego2 cebule4 ząbki czosnkuoliwa, sól, pieprzserGrzyby obrać, umyć, pokroić, wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć ok. 15 minut. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, następnie wsypać kaszę i zalać szklanką bulionu. Gdy woda odparuje, należy wlać następną szklankę, aż do momentu kiedy kasza zmięknie. Kiedy kasza będzie prawie miękka dodać usmażone grzyby i gotować razem do miękkości. Warto przykryć i odstawić na kilka minut. Następnie doprawić solą, pieprzem i dodać starty ser.
Składniki na 4 osoby300g kaszy pęczak Kupiecmiseczka grzybów (prawdziwki, podgrzybki)1,5 litra bulionu warzywnego2 cebule4 ząbki czosnkuoliwa, sól, pieprzserGrzyby obrać, umyć, pokroić, wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć ok. 15 minut. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, następnie wsypać kaszę i zalać szklanką bulionu. Gdy woda odparuje, należy wlać następną szklankę, aż do momentu kiedy kasza zmięknie. Kiedy kasza będzie prawie miękka dodać usmażone grzyby i gotować razem do miękkości. Warto przykryć i odstawić na kilka minut. Następnie doprawić solą, pieprzem i dodać starty ser.
