Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 350 gramów
bułki 6 sztuk
ser żółty 6 plastry
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
tymianek 1 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
wątróbki pokroić w paski i osuszyć. Oczyszczoną
paprykę i
cebulę pokroić w półpierścienie.
Wątróbkę lekko podsmażyć na rozgrzanym
oleju, dodać
cebulę oraz
paprykę i chwilę smażyć, wsypać
tymianek, mieszając, doprawić
pieprzem oraz
solą. Z
bułek ściąć wierzch i wybrać miąższ, a ścianki posmarować
masłem. Bułeczki napełnić
wątróbką z warzywami i przykryć plasterkiem
sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż bułeczki będą złote, a
ser się roztopi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: