ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowątróbki drobiowe 350 gramówbułki 6 sztukser żółty 6 plastrycebula 1 sztukpapryka czerwona 1 sztuktymianek 1 łyżek deserowycholej 2 łyżek stołowychmasło według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone wątróbki pokroić w paski i osuszyć. Oczyszczoną paprykę i cebulę pokroić w półpierścienie. Wątróbkę lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać cebulę oraz paprykę i chwilę smażyć, wsypać tymianek, mieszając, doprawić pieprzem oraz solą. Z bułek ściąć wierzch i wybrać miąższ, a ścianki posmarować masłem. Bułeczki napełnić wątróbką z warzywami i przykryć plasterkiem sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż bułeczki będą złote, a ser się roztopi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowątróbki drobiowe 350 gramówbułki 6 sztukser żółty 6 plastrycebula 1 sztukpapryka czerwona 1 sztuktymianek 1 łyżek deserowycholej 2 łyżek stołowychmasło według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone wątróbki pokroić w paski i osuszyć. Oczyszczoną paprykę i cebulę pokroić w półpierścienie. Wątróbkę lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać cebulę oraz paprykę i chwilę smażyć, wsypać tymianek, mieszając, doprawić pieprzem oraz solą. Z bułek ściąć wierzch i wybrać miąższ, a ścianki posmarować masłem. Bułeczki napełnić wątróbką z warzywami i przykryć plasterkiem sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż bułeczki będą złote, a ser się roztopi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: