Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 500 gramów
ser żółty 150 gramów
pieprz 1 łyżek deserowych
cebula 2 sztukgrzanki z
bagietki 5 sztuk
mąka według uznania
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, pozbawioną tłuszczu oraz żyłek
wątróbkę lekko rozbić tłuczkiem przez folię. Obtoczyć w mace i obsmażyć z obu stron.
olejem wysmarować naczynie żaroodporne, dno wyłożyć grzankami, a na nich równomiernie rozłożyć
wątróbkę.Oczyszczoną, pokrojona w talarki
cebulę obsmażyć na tej samej patelni i przełożyć do
wątróbek. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i posypać
startym serem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: