Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbki drobiowe 300 gramów
ziemniaki 300 gramów
jabłka 2 sztuk
ser żółty 100 gramów
mąka według uznania
olej według uznania
masło 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, większe kawałki
wątróbki przekroić na pół, obtoczyć w
mące i usmażyć na
oleju. Oczyszczone
ziemniaki ugotować na półtwardo i pokroić na plasterki. Umyte
jabłka pokroić na ósemki, usuwając gniazda nasienne.Brzegi formy do zapiekania, wysmarowanej
masłem, wyłożyć plasterkami
ziemniaków, w środku ułożyć
wątróbkę, a na niej
jabłka. Całość posypać
majerankiem,
solą oraz
pieprzem.
Ziemniaki dodatkowo posypać
startym serem. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem można udekorować
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: