ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowątróbki drobiowe 300 gramówziemniaki 300 gramówjabłka 2 sztukser żółty 100 gramówmąka według uznaniaolej według uznaniamasło 2 łyżek stołowychmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, większe kawałki wątróbki przekroić na pół, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Oczyszczone ziemniaki ugotować na półtwardo i pokroić na plasterki. Umyte jabłka pokroić na ósemki, usuwając gniazda nasienne.Brzegi formy do zapiekania, wysmarowanej masłem, wyłożyć plasterkami ziemniaków, w środku ułożyć wątróbkę, a na niej jabłka. Całość posypać majerankiem, solą oraz pieprzem. Ziemniaki dodatkowo posypać startym serem. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem można udekorować natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: