ßßß Cookit - przepis na Wątróbka drobiowa z jabłkami

Wątróbka drobiowa z jabłkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
wątróbki drobiowe 500 gramów
majeranek 1 szczypta
jabłka 3 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka lub pół krążki i zeszklić na oleju. Dodać oczyszczoną wątróbkę. Chwilę smażyć i dodać trochę wody oraz majeranek i dusić pod przykryciem. Po 5 minutach dodać pokrojone w ósemki jabłka i dusić razem, aż jabłka nieco zmiękną, a wątróbka uzyska ładny kolor. Posolić na talerzu (nigdy podczas smażenia, bo wątróbka stwardnieje). Można podawać z ziemniakami w mundurkach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11532/Watrobka-drobiowa-z-jablkami