Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
wątróbki drobiowe 500 gramów
majeranek 1 szczypta
jabłka 3 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka lub pół krążki i zeszklić na
oleju. Dodać oczyszczoną
wątróbkę. Chwilę smażyć i dodać trochę
wody oraz
majeranek i dusić pod przykryciem. Po 5 minutach dodać pokrojone w ósemki
jabłka i dusić razem, aż
jabłka nieco zmiękną, a
wątróbka uzyska ładny kolor. Posolić na talerzu (nigdy podczas smażenia, bo
wątróbka stwardnieje). Można podawać z
ziemniakami w mundurkach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: