ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztukolej 3 łyżek stołowychwątróbki drobiowe 500 gramówmajeranek 1 szczyptajabłka 3 sztukolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka lub pół krążki i zeszklić na oleju. Dodać oczyszczoną wątróbkę. Chwilę smażyć i dodać trochę wody oraz majeranek i dusić pod przykryciem. Po 5 minutach dodać pokrojone w ósemki jabłka i dusić razem, aż jabłka nieco zmiękną, a wątróbka uzyska ładny kolor. Posolić na talerzu (nigdy podczas smażenia, bo wątróbka stwardnieje). Można podawać z ziemniakami w mundurkach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: