ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowątróbki drobiowe 500 gramówboczek wędzony 200 gramówjabłka 2 sztukcebula 2 sztukmasło 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychmąka według uznaniamleko 2 szklanekmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wypłukane wątróbki moczyć 10 minut w mleku, oczyścić i przekroić każdą na 2-3 części. Boczek pokroić w kostkę, a oczyszczoną cebule pokroić w półplasterki. Umyte, oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka pokroić w półksiężyce. Na rozgrzany olej wrzucić boczek, jabłka oraz cebulę i smażyć 5 minut, aż cebula się zeszkli. Wyjąć z patelni i odłożyć.Na patelni rozpuścić masło i obsmażyć na nim ze wszystkich stron wątróbkę obtoczoną w mące. Dodać cebulę z boczkiem i jabłka, podlać pół szklanki wody i dusić 5 minut pod przykryciem. Oprószyć majerankiem, solą oraz pieprzem i od razu podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: