ßßß Cookit - przepis na Wątróbka drobiowa z cebulą i majerankiem

Wątróbka drobiowa z cebulą i majerankiem

nazwa

Wykonanie

Zmora większości dzieci ;).
Warto ją spożywać ze względu na sporą zawartość żelaza.
400-500 g wątróbki drobiowej
2 cebule
3 łyżki mąki
1/2 łyżeczki majeranku
sól, pieprz
4-5 łyżek oleju
Wątróbkę umyć, odsączyć, obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojoną w kostkę lub pół plastry cebulę. Dusić wszystko pod przykryciem, aż cebula będzie zeszklona. Pod koniec duszenia przyprawić solą, pieprzem i odrobiną majeranku.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/11/watrobka-z-cebula.html