Wykonanie
Wątróbkę nie wszyscy lubią, ale na pewno nie powinni opierać się przed smakiem tej drobiowej. Taką też dziś polecam.
SKŁADNIKI40 dag.
wątróbki drobiowej1
jabłko1
cebula1 łyżka
olejusól,
pieprz do smakuWYKONANIE
Wątróbkę dobrze płuczemy i chwilę trzymamy na durszlaku,żeby ociekła z
wody.
Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na patelni, do momentu, aż trochę zmięknie.Dodajemy
wątróbkę, nakrywamy i dusimy ok 15 min, przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Wrzucamy pokrojone w małe kawałki
jabłko i jeszcze dusimy dalej po przykryciem ,aż
jabłkodokładnie zmięknie i połączy się z
cebulą.Podajemy z ziemniaczkami i surówką
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.