Wykonanie
Kiedy pierwszy raz poznałam smak
wątróbki od razu mi zasmakowała ;) Moja ciocia od lat robi taką moczoną w
mleku, po prostu przepyszna, więc zapraszam ;) obok Kiełbasek z Patelni to druga męska kolacja ;)
- 500 g
wątróbki drobiowej- 1 duża
cebula- szklanka
mleka-
sól i
pieprz- odrobina
oleju-
wątróbkę oczyścić, ułożyć w miseczce, zalać
mlekiem (zostawić najlepiej na ok. 30 min.)-
cebulę pokroić w piórka- odrobinę
oliwy rozgrzać na patelnię, wrzucić
cebulę, lekko zrumienić-
wątróbkę odcedzić, wrzucić na patelnię, smażyć ok. 15 min- na sam koniec posolić i popieprzyć (nie wcześniej bo
wątróbka będzie twarda)- można posypać prażonymi
migdałami- całość podać z frytkami, surówką z
kiszonej kapusty i szklanką zimnego
piwkaSmacznego.źródło: własne
przepis dodaję do akcji: