Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztukfilety z
morszczuka 500 gramów
cebula 4 sztuk
jabłka 4 sztuk
pieczarki 300 gramów
ser żółty 150 gramów
olej według uznania
masło 0,25 kostek
mąka 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać i pokroić w plasterki. Oczyszczone
cebule pokroić w piórka i podsmażyć na
oleju. Oczyszczone
jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z
cebulą. Mieszając, doprawić
sola,
pieprzem oraz
majerankiem, chwile dusić, aż będą miękkie.Umyte, osuszone
filety rybne obtoczyć w mace i usmażyć na złoty kolor. Oczyszczone, pokrojone
pieczarki udusić na
maśle. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę
ziemniaków,
ryby,
cebuli z
jabłkami oraz
pieczarki. Całość posypać tartym
serem. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.Uwagi:
Morszczuka można zastąpić
mintajem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: