ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z morszczukiem i jabłkiem

Zapiekanka z morszczukiem i jabłkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
filety z morszczuka 500 gramów
cebula 4 sztuk
jabłka 4 sztuk
pieczarki 300 gramów
ser żółty 150 gramów
olej według uznania
masło 0,25 kostek
mąka 2 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać i pokroić w plasterki. Oczyszczone cebule pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Oczyszczone jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cebulą. Mieszając, doprawić sola, pieprzem oraz majerankiem, chwile dusić, aż będą miękkie.
Umyte, osuszone filety rybne obtoczyć w mace i usmażyć na złoty kolor. Oczyszczone, pokrojone pieczarki udusić na maśle. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, ryby, cebuli z jabłkami oraz pieczarki. Całość posypać tartym serem. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Uwagi:
Morszczuka można zastąpić mintajem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12317/Zapiekanka-z-morszczukiem-i-jablkiem