ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 8 sztukfilety z morszczuka 500 gramówcebula 4 sztukjabłka 4 sztukpieczarki 300 gramówser żółty 150 gramówolej według uznaniamasło 0,25 kostekmąka 2 łyżek stołowychmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać i pokroić w plasterki. Oczyszczone cebule pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Oczyszczone jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cebulą. Mieszając, doprawić sola, pieprzem oraz majerankiem, chwile dusić, aż będą miękkie.Umyte, osuszone filety rybne obtoczyć w mace i usmażyć na złoty kolor. Oczyszczone, pokrojone pieczarki udusić na maśle. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, ryby, cebuli z jabłkami oraz pieczarki. Całość posypać tartym serem. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.Uwagi:Morszczuka można zastąpić mintajem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: