Wykonanie
Tym razem proponuję naleśniki na słono z farszem
pieczarkowym wzmocnionym smakiem
sera żółtego.



SKŁADNIKICiasto naleśnikowe przepis podaję tutaj CIASTO NALEŚNIKOWESkładniki na nadzienie :1/2 kg
pieczarek1
cebula15-20 dag
sera żółtego typu gołda lub inny
sól pieprz do smaku1 łyżka
olejumasło do podsmażenia naleśnikówWYKONANIE:
Pieczarki płuczemy, jeśli świeże i jędrne nie musimy obierać ze skórki, tylko obsuszamy. Kroimy w poprzek.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę
oleju,
Cebulę kroimy w kostkę. Lekko podsmażamy, dodajemy
pieczarki, nakrywamy i dusimy żeby puściły
wodę. Odkrywamy i smażymy ,aż
woda odparuje.Na każdego naleśnika kładziemy trochę
pieczarek, posypujemy
startym serem , zwijamy w rulon. Jeśli ktoś preferuje inny sposób zwijania , to nie ma problemu.


Naleśniki obsmażamy na
maśle. Podajemy ciepłe.

.


SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.