Wykonanie
            Takie 
bułki to danie mojego dzieciństwa. Doskonale pamiętam jak mam robiła je od czasu do czasu, zazwyczaj na kolację. Uwielbiałam je, chyba na równi z domową pizzą. Nie 
jadłam ich chyba kilkanaście lat, a może nawet dłużej. Ostatnio sobie o nich przypomniałam i zrobiłam. Smakowały inaczej, ale chyba nie ma się co dziwić.

Składniki:6 
bułek (gładkich, bez nacięć na górze)Ok. 300 – 400 g 
pieczarek1 niewielka 
cebulaMasłoSól, 
pieprzOk. 10 g tartego 
żółtego seraWykonanie:
Pieczarki umyć i pokroić na kawałki. 
Cebulę posiekać i poddusić na patelni razem z 
pieczarkami. Doprawić do smaku. Z 
bułek ściąć wierzch i wydrążyć środek. (Można to wysuszyć i zmielić na 
bułkę tartą.) Środek 
bułek posmarować 
masłem. Włożyć podduszone 
pieczarki. Wierzch każdej 
bułki posypać startym 
żółtym serem. Włożyć do naczynia do zapiekania lub na blaszkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 – 20 minut, aż 
ser się roztopi, a bułeczki przyrumienią. Podawać na ciepło.
