Wykonanie
Makaron - ratuje mi wielokrotnie "życie". Zrobiony obiad na szybko po przyjściu zaraz z pracy, brzuchy mamy pełne, a buźki usmiechnięte. Polecam zrobić łazanki własnie z
pieczarkami - mój mąż niby nie chce , ale lubi podjadać prosto z patelni i wędruje co chwilę do kuchni po odrobinę...

Składniki:
makaron łazanki (wychodzi 2 Łyżki surowego na porcje) - 4 łyżki
pieczarki - 500 gramów
cebula - 3 sztuki
żółty ser starty - 2 łyżki
sól,
pieprz - 1 - 2 szczyptytłuszcz do smażenia - 2 łyki

Wykonanie:
Cebulę kroimy w pół-plastry - smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Pieczarki czyścimy szczoteczką, kroimy w plastry, dodajemy do smażonej
cebuli.Przyprawiamy, w
miedzy czasie gotujemy
makaron al dente w/g instrukcji na opakowaniu.Gdy
makaron mamy gotowy wrzucamy go na patenie do
pieczarek i
cebuli - chwilę mieszamy.Podajemy gorące.Na koniec posypujemy startym
żółtym serem.Smacznego!* ostatnio dodałam podsmażonego, pokrojonego wcześniej w plastry
kabanosa - śmiało
mogę polecić - nam smakowało;))