ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 4 sztukopieńki według uznaniacebula 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychser żółty 100 gramównatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Duże, wyszorowane ziemniaki gotować w mundurkach 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone grzyby posiekać i razem z posiekana cebulą podsmażyć na maśle. mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Przekroić ziemniaki na połówki i wydrążyć część miąższu. Nałożyć farsz grzybowy i lekko ugnieść. Posypać startym serem i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać udekorowane natka pietruszki.Uwagi:Opieńki można zastąpić pieczarkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: