Zapiekane ziemniaki faszerowane grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
opieńki według uznania
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Duże, wyszorowane ziemniaki gotować w mundurkach 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone grzyby posiekać i razem z posiekana cebulą podsmażyć na maśle. mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Przekroić ziemniaki na połówki i wydrążyć część miąższu. Nałożyć farsz grzybowy i lekko ugnieść. Posypać startym serem i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać udekorowane natka pietruszki.
Uwagi:
Opieńki można zastąpić pieczarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11632/Zapiekane-ziemniaki-faszerowane-grzybami