Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztukopieńki według uznania
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Duże, wyszorowane
ziemniaki gotować w mundurkach 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone
grzyby posiekać i razem z posiekana
cebulą podsmażyć na
maśle. mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Przekroić
ziemniaki na połówki i wydrążyć część miąższu. Nałożyć farsz
grzybowy i lekko ugnieść. Posypać
startym serem i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać udekorowane
natka pietruszki.Uwagi:Opieńki można zastąpić
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: