Duszony pstrąg z pieczarkami na winie to wyborne danie, które polecam szczególnie miłośnikom ryb, jest bardzo delikatne i aromatyczne, a dodatek wina białego Celebro Spain www.facebook.com/KlubCelebro nadaje mu wyjątkowego smaku . Polecam wypróbowanie przepisu .składniki na 2 porcje2 pstrągi20 dag małych pieczarek10 dag startego żółtego seracebulapęczek natki pietruszki20 ml białego hiszpańskiego półwytrawnego wina Celebro4 łyżki masłasólpieprzprzepisPstrągi opłukujemy, osuszamy, nacieramy solą i odstawiamy na 30 minut. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki, natkę pietruszki siekamy a cebulę kroimy w kostkę.Pstrągi smażymy na 2 łyżkach masła na złoty kolor z obu stron , usmażone ryby zdejmujemy z ognia.Na drugiej patelni z drugą połową masła podsmażamy cebulę z pieczarkami i natką pietruszki . Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.Pstrągi przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem a na wierzch nakładamy podsmażone pieczarki z cebulką i natką pietruszki .Całość polewamy hiszpańskim winem Celebro i posypujemy startym żółtym serem.Ryby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy 15 minut.