ßßß
Składniki:2 ciabatty3 duże pieczarki1 mała szalotka1/2 plasterka dowolnego żółtego sera1 łyżka sosu kebab-gyros1-2 łyżeczki masłaodrobina zielonej natki pietruszkisól i pieprz do smakuPrzygotowanie:W ciabattach robimy nacięcia na kształt rąbu, wydrążamy środek w obrąbie figury.Pieczarki obieramy i kroimy kostkę. Szalotkę również kroimy w kostkę.Szalotkę smażymy chwilkę na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Całość doprawiamy solą i pieprzem (przyprawiamy po wierzchu z solniczki i pieprzniczki). Smażymy, mieszając około 3-4 minuty. Na koniec dodajemy łyżkę sosu kebab-gyros, szybko mieszamy do połączenia składników i zdejmujemy patelnię z ognia.Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze dwie ciabatty. Na wierzch każdej dajemy odrobinę żółtego sera (można zrobić kratkę jak na zdjęciu).Faszerowane ciabatty wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 10 minut, aż ser zacznie topnieć.Podajemy od razu z zieloną natką pietruszki (ilość według uznania).
Smacznego