Wykonanie
Szparagi można próbować na rożne sposoby. Jeden z nich to grillowane
szparagi. Wypróbowałam i wyszło całkiem smacznie. Przepis znalazłam w książeczce załączonej do grilla.


SKŁADNIKI:kilka
szparagów ( w zależności ile potrzebujemy porcji) u mnie cztery50 g
masła1 pęczek
natki pietruszkisól,
pieprz2 plastry
sera żółtegofolia aluminiowaWYKONANIE
Zielone szparagi nie wymagają obierania , wiec odrywamy tylko twardą część.
Natkę pietruszki płuczemy.Folię aluminiowa rozkładamy. Najpierw kładziemy warstwę z posiekanej
natki pietruszki i
masła, Układamy na tym
szparagi. Przyprawiamy
solą pieprzem.Na wierzch kładziemy kawałki
sera.


Folie zawijamy i układamy na płycie do grillowania. Po 14 min obracamy ostrożnie folię i grillujemy następne 15 min.

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.