ßßß Cookit - przepis na Chleb z masełkiem czosnkowo-pietruszkowym i żółtym serem

Chleb z masełkiem czosnkowo-pietruszkowym i żółtym serem

nazwa

Wykonanie

Danie bardzo szybkie i efektowne. Na pewno podbije podniebienie nie jednej osoby. Ja polecam do chlebka wino białe francuskie Celebro, półwytrawne pełne cytrusowych aromatów. Z tym przepisem wracam po dość długiej przerwie wakacyjnej.
Składniki:
pół kostki miękkiego masła
pęczek natki pietruszki drobno posiekanej
2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
pieprz
sól
żółty ser
1 duży okrągły chleb
Masło, pietruszkę, czosnek, sól, pieprz włożyć do blendera i zmiksować (można też dokładnie wszystkie składniki wymieszać).
Chleb nakroić tak jak pizze tylko nie do końca. Wewnętrzne ścianki chlebka posmarować masłem czosnkowo-pietruszkowym. A do każdej szpary włożyć gruby plaster żółtego sera. Chleb zapiekać w temperaturze 200 stopni C aż do rozpuszczenia sera.
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2013/08/chleb-z-masekiem-czosnkowo.html