Smaczny pomysł na obiad! idealnie komponują się np. podane z kaszą gryczaną.Składniki:8 dużych pieczarek1 ząbek czosnku1 cebula1 łyżka posiekanej natki pietruszki2 łyżki posiekanych orzechów włoskich2 łyżki masłasól do smakupieprz do smaku4 łyżki startego żółtego seraWykonanie:Pieczarki umyć, obsuszyć i delikatnie wyciągnąć trzonki. Następnie trzonki posiekać, wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem, natką pietruszki, drobno pokrojoną cebulą i orzechami. Dodać masło i przysmażyć przez 5 minut na wolnym ogniu, po czym wymieszać z startym serem. Napełniać farszem kapelusze pieczarek i złożyć po dwa razem. Ułożyć w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopi na blaszce posmarowanej tłuszczem. Skropić masłem i piec przez 20 minut.