ßßß
Składniki:4-5 podłużnych bułekFarsz:500 g pieczarek1 cebula1 ząbek czosnkupęczek natki pietruszki80 g żółtego serasól, pieprz2 łyżki oleju lub masła do smażenia
Sposób wykonania:Przygotować farsz: Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać czosnek, a zaraz potem pieczarki. Dusić razem do miękkości, aż nadmiar wody odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Ostawić na chwilkę do lekkiego ostygnięcia.Ser zetrzeć na tarce, natkę posiekać. Doda do pieczarek i wymieszać.W bułkach odciąć końce, a wnętrze wydrążyć za pomocą wąskiego noża (patrz zdj.) W puste miejsca nałożyć jeszcze ciepły farsz.Nadziane bułki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 5 minut w temp. 180 C. Bułki powinny stać się chrupiące, a ser w farszu rozpuścić.Smacznego :)