Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
jajka 6 sztuk
masło 1 łyżek stołowychgałazki
tymianku według uznania
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
parmezan 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie (15 minut). Ostudzone, obrane pokroić na ósemki. oczyszczoną
paprykę pociąć na paski. Oczyszczoną, posiekana
cebulę zeszklić na
oleju, dodać
paprykę i smażyć razem 10 minut, mieszając. Oprószyć
solą i delikatnie wymieszać z
ziemniakami. Rozmącone
jajka, doprawić
sola oraz
pieprzem i wylać na patelnię, pomiędzy warzywa, dodać kawałki
masła i połowę
tymianku. Smażyć 4 minuty, na średnim ogniu, od czasu do czasu poruszać patelnią, aby masa jajeczna ściekła na dno patelni i przyrumieniła się. pod koniec smażenia dodać pokrojone cząstki
pomidorów i posypać startym
parmezanem. Kroić jak pizzę i podawać posypane gałązkami
tymianku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z JajPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: