ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 2 sztukpapryka czerwona 1 sztukolej 1 łyżek stołowychcebula 1 sztukjajka 6 sztukmasło 1 łyżek stołowychgałazki tymianku według uznaniapomidorki koktajlowe 5 sztukparmezan 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie (15 minut). Ostudzone, obrane pokroić na ósemki. oczyszczoną paprykę pociąć na paski. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę i smażyć razem 10 minut, mieszając. Oprószyć solą i delikatnie wymieszać z ziemniakami. Rozmącone jajka, doprawić sola oraz pieprzem i wylać na patelnię, pomiędzy warzywa, dodać kawałki masła i połowę tymianku. Smażyć 4 minuty, na średnim ogniu, od czasu do czasu poruszać patelnią, aby masa jajeczna ściekła na dno patelni i przyrumieniła się. pod koniec smażenia dodać pokrojone cząstki pomidorów i posypać startym parmezanem. Kroić jak pizzę i podawać posypane gałązkami tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z JajPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 2 sztukpapryka czerwona 1 sztukolej 1 łyżek stołowychcebula 1 sztukjajka 6 sztukmasło 1 łyżek stołowychgałazki tymianku według uznaniapomidorki koktajlowe 5 sztukparmezan 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie (15 minut). Ostudzone, obrane pokroić na ósemki. oczyszczoną paprykę pociąć na paski. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę i smażyć razem 10 minut, mieszając. Oprószyć solą i delikatnie wymieszać z ziemniakami. Rozmącone jajka, doprawić sola oraz pieprzem i wylać na patelnię, pomiędzy warzywa, dodać kawałki masła i połowę tymianku. Smażyć 4 minuty, na średnim ogniu, od czasu do czasu poruszać patelnią, aby masa jajeczna ściekła na dno patelni i przyrumieniła się. pod koniec smażenia dodać pokrojone cząstki pomidorów i posypać startym parmezanem. Kroić jak pizzę i podawać posypane gałązkami tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z JajPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: