ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 12 sztukpieczarki 100 gramówboczek wędzony 24 plastrymasło 20 gramówczosnek 4 ząbkijajka 1 sztuknatka pietruszki 1 pęczekparmezan 1 łyżek stołowychsok z cytryny 0,5 sztukbułka tarta 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:12 dużych pieczarek oczyścić, odciąć trzonki odłożyć. Kapelusze posmarować sokiem z cytryny. Pozostałe pieczarki oczyścić i razem z trzonkami oraz oczyszczonym czosnkiem rozdrobnić w malakserze. Wymieszać z pieprzem(do smaku), jajkiem, bułką tartą, startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki. Farszem napełnić kapelusze dużych pieczarek i przykryć cienkimi plasterkami boczku. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, a na wierzchu ułożyć wiórki masła. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: