Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 12 sztuk
pieczarki 100 gramów
boczek wędzony 24 plastry
masło 20 gramów
czosnek 4 ząbki
jajka 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
parmezan 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:12 dużych
pieczarek oczyścić, odciąć trzonki odłożyć. Kapelusze posmarować
sokiem z cytryny. Pozostałe
pieczarki oczyścić i razem z trzonkami oraz oczyszczonym
czosnkiem rozdrobnić w malakserze. Wymieszać z
pieprzem(do smaku),
jajkiem,
bułką tartą, startym
parmezanem oraz posiekaną
natką pietruszki. Farszem napełnić kapelusze dużych
pieczarek i przykryć cienkimi plasterkami
boczku. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, a na wierzchu ułożyć wiórki
masła. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: