ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pieczarki zapiekane z boczkiem

Faszerowane pieczarki zapiekane z boczkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 12 sztuk
pieczarki 100 gramów
boczek wędzony 24 plastry
masło 20 gramów
czosnek 4 ząbki
jajka 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
parmezan 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
12 dużych pieczarek oczyścić, odciąć trzonki odłożyć. Kapelusze posmarować sokiem z cytryny. Pozostałe pieczarki oczyścić i razem z trzonkami oraz oczyszczonym czosnkiem rozdrobnić w malakserze. Wymieszać z pieprzem(do smaku), jajkiem, bułką tartą, startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki. Farszem napełnić kapelusze dużych pieczarek i przykryć cienkimi plasterkami boczku. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, a na wierzchu ułożyć wiórki masła. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Wigilia
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9804/Faszerowane-pieczarki-zapiekane-z-boczkiem